Even voorstellen

 Mijn naam is Brenda Vinck, kindercoach, gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten, faalangst de baas en Ik Leer Leren.

Van kleins af aan wilde ik graag met kinderen werken. Na mijn opleiding aan de MBO-SPW ben ik in zorg voor mensen met een verstandelijk beperking terecht gekomen. Ik heb daar als begeleidster altijd met veel plezier en enthousiasme gewerkt.  Tijdens mijn werk heb ik me verder ontwikkeld en de HBO-SPH (Sociaal Pedagogisch Hulpverlening) gevolgd en mijn diploma behaald in 2001.

In 2002 heb ik een prachtige zoon gekregen en in 2004 mocht ik onze mooie dochter welkom heten in de wereld. Twee kinderen waar ik zielsveel van houd en op wie ik enorm trots ben.  Ik ben in die periode minder gaan werken, omdat mijn kinderen voorop staan en ik ze de zorg, aandacht en liefde wilde geven die ze verdienen.

Naast het werken in de zorg, wilde ik nog steeds graag met kinderen werken.  Ik besloot mijn droom te volgen en ben op onderzoek uitgegaan naar een geschikte opleiding die bij mij aansloot en goed voelde. In 2015 ben ik gecertificeerd kindercoach geworden.

Ik wilde niet zomaar een kindercoach zijn. Nee….. ik wilde me specialiseren in trauma’s en dan met name pesten. Waarom vraag je je misschien af. Tijdens mijn werk in de verstandelijk gehandicapten zorg kwam ik in aanraking met pesten. Een leerling die ik mocht begeleiden in haar leerproces vertelde dat ze in het verleden gepest is, en dit nog steeds met haar meedroeg. Ze vertelde ook hoezeer dit haar leven beïnvloed heeft en haar als persoon onzeker heeft gemaakt. Dit raakte me diep, en ik paste bij haar naast mijn taak als werkbegeleider, ook coaching toe.  Ook in de thuissituatie hebben we helaas met pesten te maken gehad. Als moeder wist ik niet goed hoe ik kon helpen en ervoor kon zorgen dat het pesten zou stoppen en mijn kind weer gelukkig door het leven kon gaan. Dit greep me erg aan. Toch is het me gelukt. Met veel tijd, liefde, geduld en door in gesprek blijven met elkaar. En hoewel er nu rust is, vind ik het nog altijd jammer dat ik in die periode niet echt ergens terecht kon voor hulp in onze omgeving. Dit maakte dat ik nog meer gemotiveerd raakte om iets met pesten en trauma’s te gaan doen. Ik volgde de opleiding tot EMDR therapeut waar ik in het voorjaar van 2015 mijn certificaat voor mocht ontvangen, en ben binnen de Stichting Omgaan met Pesten de opleiding tot trainer gaan volgen. Een keus waar ik geen moment spijt van heb. Ik blijf me steeds scholen om verder te ontwikkelen in mijn kennis en kunde om kwaliteit te waarborgen en garanderen. Werken met kinderen is werken aan jezelf.

In juli 2016 ben ik officieel met mijn praktijk JoniBalans gestart. De naam JoniBalans is een samenvoeging van de namen van mijn kinderen en balans, iets wat ik ieder mens, jong en oud, gun. Balans om te komen tot waar je wilt zijn.

Een droom die eindelijk is uitgekomen. Mijn droom. Om kinderen te helpen en zien opbloeien tot zelfverzekerde kinderen vol zelfvertrouwen. Niets is mooier dan dat. Toch?

Warme groet,
Brenda Vinck

Balans is een vorm van evenwicht en in balans zijn is in een toestand van in rust en harmonie zijn. Wanneer je uit balans bent, ben je uit evenwicht en ontbreekt dat gevoel van rust of van harmonie. JoniBalans helpt bij de weg terug WEERBAAR, STERK en IN BALANS.

 

Share