+31 654927155 info@jonibalans.nl

Niet meer bang zijn om te STRALEN met de Faalangst de Baas training

Iedereen is wel eens bang. Het is een gevoel dat ons waarschuwt om op te passen of voorzichtig te zijn. Het overwinnen van bepaalde angsten hoort bij opgroeien. angst wordt een probleem als kinderen het plezier in de normale en dagelijkse situaties belemmerd.

Één op de tien kinderen heeft last van faalangst
In het voortgezet onderwijs is dit zelfs één op de vijf leerlingen in het examenjaar

Faalangst betekent letterlijk dat een kind angst heeft om te falen. Angst dat het iets niet kan, dat iets niet lukt en angst om fouten te maken. Deze kinderen en jongeren hebben vaak gedachten als: “ik kan het niet” of “ik durf het niet”.

3 soorten faalangst

Wist je dat er drie verschillende vormen van faalangst zijn?

1. Cognitieve faalangst: Angst voor het reproduceren van kennis en vaardigheden bij toetsen, examens, spreekbeurten etc.

2. Sociale faalangst: Angst om afgewezen te worden door anderen of om negatief beoordeeld te worden

3. Motorische faalangst: Angst bij activiteiten waarbij je je lichaam moet bewegen zoals wedstrijden, optredens etc.

De faalangst de baas training richt zich op anders denken, anders voelen en anders doen waardoor er meer zelfinzicht, eigenwaarde en zelfvertrouwen ontstaat.

Voor wie

De faalangst de baas training is voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar.

Aan het eind van de training weten kinderen hoe ze met faalangst kunnen omgaan op een manier die bij hen past. Ze gaan anders om met de omstandigheden die faalangst oproepen en zien in dat fouten maken helemaal niet zo fout is.

De training kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden.

→Bij een individuele training wordt er een op maat pakket samengesteld.

→De groepstraining bestaat uit 10 lessen van 1,5 uur, voorafgegaan door een kennismakingsgesprek en intake, en afgewisseld met twee ouderbijeenkomsten. Wanneer je kind meer of iets anders nodig heeft, bespreken we samen wat passend is.

 

close
Vraag het gratis e-book aan en bouw aan het zelfvertrouwen van je kind
Met het aanvragen van het gratis e-book abonneer je je automatisch op onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment uitschrijven.