Selecteer een pagina

Werken aan weerbaarheid en zelfvertrouwen

Coaching en training voor

kinderen en jongeren

Ouders

Merk je als ouder dat je kind niet  lekker in zijn vel zit? Is het gedrag van je kind veranderd?  Dan kun je je als ouder zorgen maken.  Kinderen reageren allemaal anders op lastige, vervelende of moeilijke situaties. Ontdek hoe ik jou en je kind kan helpen.n.

Kinderen

Zit je niet lekker in je vel, voel je je vaak onzeker? Of word je gepest en vind je het moeilijk om voor jezelf op te komen? Dan kan ik je helpen. We gaan samen aan de slag om te zorgen dat jij meer zelfvertrouwen hebt en daardoor weer beter in je vel zit.

Professionals

Werk jij als professional met kinderen en zoek je handvatten om pesten te voorkomen, signaleren en aan te pakken? Of ben je op zoek naar meer informatie over het bouwen aan zelfvertrouwen bij kinderen? Ontdek hoe ik hierbij kan helpen.n of ondersteunen.

Brenda Vinck - JoniBalans

Hi, ik ben Brenda

Kindercoach en trainer 

Mijn visie en missie

Ik wil dat kinderen opgroeien in een fijne en veilige omgeving waarin ze zichzelf mogen zijn. Een omgeving waarin zij hun eigen talenten en kwaliteiten kunnen ontdekken en ontwikkelen.
Kinderen met minder zelfvertrouwen lopen hierin vaak vast. Die kinderen help ik door het geven van een training of door coaching naar meer zelfvertrouwen en meer weerbaarheid. Ik vind het belangrijk dat kinderen mogen zijn wie zij zijn, gewoon zoals ze zijn.

Mijn expertise

Als kindercoach en trainer Omgaan met Pesten ben ik gespecialiseerd in het versterken van het zelfvertrouwen en de sociale weerbaarheid bij kinderen en jongeren.  Een aantal voorbeelden van problemen waar kinderen en jongeren last van kunnen hebben, waar ik mee kan helpen zijn:

Onzekerheid of verlegenheid

Pestgedrag of gepest worden

Boosheid en frustratie

Zelfvertrouwen

Faalangst

Moeite met NEE zeggen

Moeite met leren leren

Moeite met emoties uiten

Belemmerende gedachten of negatieve gedachten

Stress en angsten

Piekeren

Wat anderen zeggen

Groeien in zelfvertrouwen na de Sta Sterk Training

Emma (9) voelde zich niet prettig in haar klas omdat een aantal meiden soms flink onaardig deden. Ze pestten haar niet, maar het maakte haar wel onzeker. Haar ouders stelden een Sta Sterk Training voor. Met succes!

Emma leerde over stevige lichaamstaal, durft nu voor zichzelf en anderen op te komen en vraagt om hulp als het haar zelf niet lukt.
In de Sta Sterk training leerde Emma een nieuwe basishouding: rechtop staan, iemand aankijken, luid en duidelijk spreken en vrienden maken.

“Als dat niet lukt en je iets zelf niet kunt op lossen, moet je sterk weglopen. Je kunt dan naar anderen toe gaan om te vragen of ze je willen helpen. Of je gaat naar de juf.”

Sinds Emma de Sta Sterk Training gevolgd heeft, zien haar ouders een heel ander kind.

Haar moeder vertelt:
“Ik had veel moeite te zien dat Emma zo onzeker en verdrietig was. Nu zit ze echt lekkerder in haar vel, ze trekt zich minder aan van anderen en durft hen zelfs aan te spreken als hun gedrag te ver gaat. Daarin is ze enorm gegroeid. Natuurlijk is ze soms nog steeds wat verlegen, maar dat is ook haar karakter.”

Zij had als kind zelf ook graag de Sta Sterk Training gevolgd. “Ik denk dat zo’n training goed is voor ieder kind.”

Van een hoopje ellende, naar een krachtige jongen die weer straalt

Zo omschrijft Esther de ontwikkeling die haar zoon Tijn (11) doormaakte. Al vanaf groep 3 kent Tijn lastige laren en halverwege groep 7 waren hij en zijn ouders ten einde raad. Een combinatie van goede begeleiding op school, het volgen van de Sta sterk Training en therapie bij een haptonome gaf hem zelfvetrrouwen voor de nieuwe stap, vol goede moed naar het voortgezet onderwijs.

“Ik ben veel gepest en zat niet lekker in mijn vel. In de Sta sterk Training leerde ik sterk staan, voor mezelf opkomen en groeide mijn zelfvertrouwen. Ook heb ik geleerd over helpende en niet-helpende gedachten. Mijn helpende gedachte was: “Ik ben goed zoals ik ben.” Ook de gedachte: “Ik kan anderen niet veranderen, maar wel mezelf en de manier waarop ik met anderen omga”, heeft mij hecht geholpen. Deze gedachten gebruik ik nog steeds, net als diep ademhalen om te rust te komen en stevig te staan.”

Toen Tijn met de training startte waren zijn ouders ten einde raad. “Hij was een hoopje ellende”, legt zijn moeder uit. “We hebben er zelfs over gedacht hem ziek te melden”. Na de grote inzet van zijn leerkrachten in groep 8, de buitenschoolse Sta Sterk Training en therapie bij een haptonome kon Tijn met een goed gevoel zijn basisschooltijd afsluiten. Nu gaat hij met opgeheven hoofd naar het voortgezet onderwijs. “Hij springt op de fiets en gaat met plezier naar school. We zien nu een krachtige jongen die weer straalt. Daar zijn wij ongelofelijk dankbaar voor.”

Na een gesprek met Brenda voelde ik met als ouder enorm begrepen!

Joyce: Ik ken Brenda al heel wat jaren prive. Ik ben haar altijd blijven volgen, haar doorzettingsvermogen is echt enorm. Brenda heeft een sterke persoonlijkheid en gebruikt dit nu in haar werk. Ik heb contact met Brenda opgenomen om tips te krijgen over pestgedrag etc. Ik heb een heel fijn gesprek gehad en zeer professioneel. Ik heb echt enorm veel aan dit gesprek gehad en voelde me als ouder enorm begrepen.

Een kei in gedachten en gevoelens van anderen omzetten in iets concreets en begrijpbaars.

Marieke: (collega coach)
Brenda is een kei als het gaat om gedachten en gevoelens van anderen om te zetten in iets concreets en begrijpbaars. Ze heeft me laten glunderen en vewonderen tijdens het sparren over onze ideeen tijdens de training die wij beiden volgden bij Matty. Als het gaat om pesten en gepest worden komt al haar passie en kunde bijeen en dat straalt ze uit!

Neem contact op

Stel een vraag of maak een afspraak voor meer informatie.

 

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

    Brenda Vinck - JoniBalans

    06-54927155

    Jonibalans Kriekstraat 18 5854GE Nieuw Bergen

    brenda@jonibalans.nl