Selecteer een pagina

Ik Denk Me Sterk
Gedachtenkracht

Workshop voor ouder en kind

Anders voelen, anders denken, anders doen.

Gedachtenkracht

Gedachtenkracht is zo sterk dat het je gevoel en je gedrag beïnvloedt. Wist je dat?

Heb je dat ook wel eens? Dat je iets heel graag wilt, maar denkt: “Dat lukt me toch nooit!” of “ze zullen me wel raar vinden als ik dat doe” of “ik zou wel willen, maar ik durf het niet”. Dat is de kracht van je gedachten.

De kracht van je gedachten heeft veel invloed op je gevoel en je gedrag. Door de niet-helpende gedachten doe jij niet wat je eigenlijk wilde doen, zeg jij niet wat belangrijk voor je is en krijg je niet wat je het het liefst zou willen.

In deze kennismakingsworkshop “Ik Denk Me Sterk” voor ouder en kind, gaan w aan de slag met deze niet-helpende gedachten.

Ik Denk Me Sterk

De workshop “Ik Denk Me Sterk” is een kennismakingsworkshop. Maak kennis met niet-helpende gedachten en ontdek hoe deze je gevoel en gedrag beinvloeden en hoe jij ze zelf kunt omzetten naar helpende gedachten.

Voor wie

Deze workshop is voor kinderen van 7 tot 12 jaar met hun ouder/verzorger die meer verbinding willen met elkaar. De niet-helpende gedachten herkennen en omzetten naar helpende gedachten. 

Helpende gedachten doen een beroep op het toepassen van gedrag dat past bij de thema’s:

  • Weerbare lichaamstaal
  • Opkomen voor jezelf en een ander
  • Zelfvertrouwen
  • Omgaan met de eigen en andermans grenzen

Werkwijze

Tijdens workshop gaan we na een korte theoretische uitleg actief en creatief met elkaar aan de slag.

We werken met spelvormen, creatieve vormen en visualisatie oefeningen.

Kosten en aanmelden

Meld je hier direct aan. Na aanmelding en betaling neem ik contact op om samen de datum en het tijdstip van de workshop te plannen.

De kosten voor deze ouder en kind workshop zijn € 7,50 per persoon.

Wil je kind na deze kennismakingsworkshop écht aan de slag met gedachtenkracht en leren deze ook in vervelende en moeilijke situaties toepassen? Geef hem of haar dan op voor de 5 daagse cursus Ik Denk Me Sterk.

Ik Denk Me Sterk spel

Het spel “Ik Denk Me Sterk” staat centraal tijdens de workshop. Het spel is ontwikkeld door Mirelle Valentijn. Mirelle is voorzitter van Stichting Omgaan met Pesten.

Steeds vaker kreeg ze het verzoek om een tool te ontwikkelen voor kinderen die bijvoorbeeld de Sta Sterk training hebben gevolgd. Ook ouders wilden het spelmateriaal thuis gebruiken om het geleerde te herhalen.

De kaarten

Het spel bestaat uit 60 kaarten. Alle kaarten zijn voorzien van een afbeelding waarop je kunt associeren en een helpende gedachte waarover je spelenderwijs in gesprek kunt gaan. Tijdens het spel leren kinderen en hun ouders niet-helpende gedachten om te zetten in helpende gedachten. Hierdoor gaan zijn positiever denken en gemakkelijk voor zichzelf en anderen opkomen. Als individu en als groep zullen zij beter functioneren.

Certificering

Na de training Ik Denk Me Sterk bij Mirelle Valentijn ben ik gecertificeerd trainer Ik Denk Me Sterk.