Selecteer een pagina

Over mij

Spontaan Eerlijk Open Nieuwsgierig Enthousiast

Betrokken   Behulpzaam ♥  Vriendelijk Positief

Wie ben ik?

Mijn naam is Brenda Vinck, getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Sinds 1996 ben ik werkzaam binnen Dichterbij. Dichterbij is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Toen mijn kinderen op de basisschool zaten, werd ik als moeder geconfronteerd met het thema pesten. Binnen mijn werk bij Dichterbij zag ik dat dit ook binnen de woongroepen voorkomt.

Als moeder wist ik niet goed hoe ik mijn kinderen kon helpen. Dit hoorde ik ook van andere ouders terug.  Dit was voor mij reden om in 2015 de opleiding tot trainer Omgaan met Pesten te gaan doen. In 2016 heb ik mijn certificaat tot trainer Omgaan met Pesten behaald.

Dat jaar ben ik ook gestart met mijn  praktijk JoniBalans voor kindercoaching, trainingen en cursussen. Weerbaarheid en zelfvertrouwen zijn de thema’s die de rode draad zijn binnen mijn praktijk.

Daarna heb ik me verder ontwikkeld en scholingen zoals Faalangst de Baas, Ik Leer Leren en Ik Denk Me Sterk gevolgd om kinderen en jongeren nog beter te kunnen helpen.

Werken met kinderen en hun ouders is altijd een droom geweest die nu uit heeft mogen komen.

De praktijknaam is samengesteld uit de voornamen van mijn twee grote liefdes, mijn kinderen. In balans zijn vind ik erg belangrijk. Uit ervaring weet ik hoe moeilijk het kan zijn om je balans kwijt te zijn en terug te vinden. Daar help ik graag bij.

Pesten

Pesten is een belangrijk thema voor mij. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat pesten niet alleen onder kinderen en jongeren leeft. Ook volwassenen worden gepest.

Op de werkvloer werd ik buitengesloten, voelde me niet gewaardeerd en was daardoor erg eenzaam. Ik weet daarom als geen ander hoe belangrijk het is om je veilig te voelen in je (werk)omgeving.

Ook als moeder zag ik bij mijn kinderen wat pesten met iemand kan doen. De onmacht die ik toen weer voelde, was de reden dat ik in 2016 mijn certificaat tot trainer Omgaan met Pesten behaalde. In dat jaar ben ik ook gestart met een eigen praktijk voor kindercoaching en trainingen. Ik help kinderen en jongeren naar meer weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Ervaringsles

Naast kindercoaching en trainingen geef ik kinderen en jongeren tijdens mijn ervaringsles handvatten om sterk te reageren op gedrag waar je last van hebt. Denk aan: vervelende opmerkingen, duwen, spullen afpakken, buitensluiten, uitschelden en roddelen. Daarbij is aandacht voor het ontdekken van je eigen grenzen en hoe je deze bewaakt. Door middel van spel, ontspanningsoefeningen, discussies en interactieve opdrachten bespreek ik belangrijke aandachtsgebieden met de deelnemers. Bijvoorbeeld; wat is een sterke lichaamshouding? En hoe assertief ben je?

De ervaringsles is gericht op sociale weerbaarheid, sociale emotionele ontwikkeling en het voorkomen en/of omgaan met pesten.