Selecteer een pagina

Voor professionals

Tips en adviezen

Ben je een professional die werkt op school, in de kinderopvang of ergens anders met en voor kinderen en jongeren? En wil jij zorgen voor meer sociale veiligheid in de groep? 

Fijn dat je betrokken bent en deze website hebt opgezocht omdat je iets wilt doen tegen pesten.  Samen kunnen we een bijdrage  bieden om kinderen en jongeren een fijne jeugd te geven!

Pesten kan in alle groepen voorkomen. Als professional heb je de taak om ervoor te zorgen dat de groep voor iedereen veilig is en blijft. Dat is niet altijd gemakkelijk.

Er zijn verschillende manieren om pesten te voorkomen, tijdig te signaleren en aan te pakken als het plaatsvindt. Ook zijn er verschillende manieren om kinderen en jongeren hulp te bieden bij het veranderen van hun gedrag.

Zoek je hulp voor een kind of jongere die gepest wordt, minder weerbaar is, of zelf pest?

Dan kun je JoniBalans inschakelen voor:

  • de buitenschoolse Sta Sterk training
  • de brugklastraining Stevige Stap

Zoek je ondersteuning voor jouw klas of groep?

Dan kan JoniBalans hulp geven door:

  • Sta Sterk workshop
  • Feel Fine Online workshop 
  • Sta Sterk op School

Ook bij het geven van informatie op een aansprekende manier aan ouders over sociale veiligheid, weerbaarheid, zelfvertrouwen en pesten kan JoniBalans helpen.

JoniBalans kan ingeschakeld worden voor het geven van:

  • een themabijeenkomst
  • een ouderavond

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Als gecertificeerd trainer Omgaan met Pesten ben ik aangesloten bij het Steunpunt van Stichting Omgaan met Pesten.

Kindercoaching

Ontdekken en ontwikkelen van de eigen kwaliteiten en talenten. Zo bouwen we aan meer zelfvertrouwen en zit je kind weer lekkerder in zijn vel. Het ontwikkelen van zelfvertrouwen is belangrijk in het opkomen voor jezelf en anderen op een assertieve manier.

Trainingen en cursussen

Je faalangst de baas worden? Leren NEE zeggen en je eigen mening kunnen en durven geven? Met meer zelfvertrouwen naar de brugklas van het voortgezet onderwijs? Of slimmer kunnen leren? En wat denk je van anders leren denken? Ontdek welke trainingen hierbij helpen.

Workshops en themabijeenkomsten

Themabijeenkomsten voor ouders en professionals om signalen te herkennen als het gaat om het voorkomen en aanpakken van pesten. Workshops voor kinderen en ouders om elkaar beter te leren kennen, op zoek te gaan naar de eigen en andermans talenten en kwaliteiten en nog meer verbinding met elkaar.