Selecteer een pagina

Ik Denk Me Sterk

Anders voelen, anders denken, anders doen.

Van niet helpende gedachten naar helpende gedachten met de cursus Ik Denk Me Sterk. 
Heb je dat ook wel eens? Dat je iets heel graag wilt, maar denkt: “Dat lukt me toch nooit!” of “ze zullen me wel raar vinden als ik dat doe” of “ik zou wel willen, maar ik durf het niet”. 
Dat is de kracht van je gedachten. Deze gedachten zitten in je hoofd en bepalen wat jij voelt en doet. Die kracht van je gedachten heeft veel invloed op je gevoel en gedrag. Dit soort gedachten zijn “niet helpende gedachten”. Door deze gedachten doe jij niet wat je eigenlijk wil doen of zeggen. Zo zorgen ze ervoor dat jij niet krijgt wat je het allerliefst wil. 

In de cursus Ik Denk Me Sterk leer jij om je gedachten zelf te bepalen zodat je positieve gedachten hebt, je beter en fijner voelt en meer zelfvertoruwen krijgt. 

De cursus Ik Denk Me Sterk heeft als doel de deelnemer te leren zijn niet-helpende gedachten te leren herkennen en om te zetten naar helpende en positieve gedachten.

Hij zal positiever gaan denken en gemakkelijker voor zichzelf en een ander opkomen. Ook krijgt de deelnemer meer zelfvertrouwen, zit beter in zijn vel en kan beter omgaan met lastige situaties op school en in het omgaan met leeftijdsgenoten en volwassenen.

De cursus Ik Denk Me Sterk is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar die graag positiever willen denken, hun gedachtekracht willen vergroten en meer zelfvertrouwen willen.

Helpende gedachten doen een beroep op het toepassen van gedrag dat past bij de thema’s:

  • Weerbare lichaamstaal
  • Opkomen voor jezelf en een ander
  • Zelfvertrouwen
  • Omgaan met eigen en andermans grenzen

Tijdens de cursus leert de deelnemer de eigen niet-helpende gedachten herkennen en omzetten in helpende gedachten. Doordat ze positiever gaan denken kunnen zij gemakkelijker voor zichzelf en een ander opkomen.

5 bijeenkomsten van maximaal 90 minuten per bijeenkomst.

Tijdens de cursus staat het spel Ik Denk Me Sterk centraal.

Binnen de bijeenkomsten worden verschillende werkvormen ingezet.
Je kunt hierbij denken aan:

  • verhalen en metaforen
  • spel
  • ontspannings- en visualisatie oefeningen
  • drama en rollenspel
  • creatieve opdrachten
  • discussie en gesprek

Aanmelden kan door het contactformulier in te vullen of een mail te sturen naar brenda@jonibalans.nl

Het is ook mogelijk telefonisch of via app contact op te nemen. Bel of app naar: 06-54927155

 Kosten: