+31 654927155 info@jonibalans.nl

Van niet-helpende gedachten naar helpende gedachten

Heb je dat ook wel eens? dat je heel graag iets wilt maar dat je denkt “dat lukt me toch nooit!” of “ze zullen me wel raar vinden als ik dat doe!”of “ik zou wel willen, maar ik durf het niet!”.

Dat is de kracht van gedachten. De gedachten die in je hoofd zitten en mede bepalen wat je voelt en doet omdat de kracht van gedachten veel invloed op je gevoel en je gedrag hebben. Niet-helpende gedachten worden ze ook wel genoemd. Door deze gedachten doe jij niet wat je eigenlijk wilde doen, zeg jij niet wat belangrijk voor je is en krijg je niet wat je het allerliefste zou willen.

De cursus IK DENK ME STERK is voor kinderen van 7 tot 12 jaar die graag positiever willen denken, hun gedachtekracht willen vergroten en meer zelfvertrouwen willen.

We werken tijdens deze cursus  met de kracht van gedachten, aan positief denken en aan het inzetten van helpende gedachten. Met elkaar wordt er gepraat, getekend, gevisualiseerd en toneel gespeeld en krijgt uw kind opdrachten zodat uw kind wordt uitgedaagd de helpende gedachten in het dagelijks leven toe te passen.
De laatste les wordt feestelijk afgesloten, waarbij uw zoon of dochter gasten mag uitnodigen om te tonen wat hij of zij geleerd heeft.

Na het volgen van deze cursus zal uw zoon of dochter positiever denken, beter in zijn vel zitten en over meer zelfvertrouwen beschikken. Dit komt van pas in lastige situaties op school en in het omgaan met leeftijdsgenoten en volwassenen.

De cursus IK DENK ME STERK bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur.

In deze cursus staat het spel ‘ik denk me sterk’ centraal. Het spel bestaat uit 60 spelkaarten en richt zich op 4 thema’s:  ik-kan-het

  • Weerbare lichaamstaal
  • Opkomen voor jezelf en een ander
  • Zelfvertrouwen
  • Omgaan met eigen en andermans grenzen

Alle kaarten zijn voorzien van een afbeelding en een helpende gedachte. De helpende gedachten doen een beroep op het toepassen van gedrag, dat past bij vier thema’s.

Tijdens het spel leren kinderen de eigen niet helpende gedachten herkennen en omzetten in helpende gedachten. Wanneer zij het spel vaker spelen zullen zij positiever gaan denken en gemakkelijker voor zichzelf en een ander opkomen. Hierdoor zullen zij als individu en als groep beter gaan functioneren. Vandaar dat dit spel fijne ondersteuning biedt aan de deelnemers.

Neem voor meer informatie over de cursus of aanmelden vrijblijvend contact op.

close
Vraag het gratis e-book aan en bouw aan het zelfvertrouwen van je kind
Met het aanvragen van het gratis e-book abonneer je je automatisch op onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment uitschrijven.