Selecteer een pagina

Kindercoaching

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf

Wat is kindercoaching?

Een kindercoach helpt kinderen die even niet lekker in hun vel zitten. Dit hoort bij het opgroeien, maar soms kan een kind langere tijd onzeker, boos, verdrietig of angstig gedrag vertonen. Wanneer je dit als ouders niet zelf kunt oplossen, is een kindercoach een oplossing. Als kindercoach luister ik, denk ik met jullie mee en zoeken we samen naar oplossingen die nodig zijn om weer in balans te komen.

Kindercoaching is laagdrempelig, kortdurend en praktisch voor kinderen vanaf zes jaar. Bij kindercoaching wordt gekeken naar het probleem, maar geen diagnose gesteld. We kijken naar wat wél werkt en naar het doelde wens of de hulpvraag. Wat wil je leren? Welk gedrag zou je in de plaats van het huidige willen?

 Als kindercoach werk ik oplossingsgericht en kijk voorbij de “problemen” van het kind. Samen ontdekken we de eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. Zo werken we aan het zelfvertrouwen en doet het kind zelfkennis op.  Vaak heeft dit zo’n positieve invloed op het kind, dat hij of zij weer beter in zijn vel komt te zitten en sterker in de schoenen staat. Het kind wordt als het ware in zijn kracht gezet en vindt zijn weg naar balans terug.

Waarom naar een kindercoach?

Hulp van een kindercoach kan ingeschakeld worden wanneer je kind op sociaal of emotioneel gebied tegen problemen aanloopt. Ook al horen veel problemen ook bij het opgroeien, toch kan je kind hier behoorlijk veel last van hebben. 

Omgaan met emoties, omgaan met moeilijke situaties, dat leren kinderen van hun ouders en door zelf te ervaren. Zelf kun je al veel doen om het zelfvertrouwen van je kind te versterken. Met het gratis e-book: bouwen aan het zelfvertrouwen van kinderen geef ik je alvast wat tips. 

Bouwen aan zelfvertrouwen helpt kinderen om zelf ook problemen op te lossen en omgaan met eigen en andermans emoties. Een aantal veel vookomende problemen waarbij ik als kindercoach kan helpen zijn:

Onzekerheid

Boosheid

Pesten of gepest worden

Faalangst

Belemmerende gedachten

Verdriet

Moeite met het uiten van emoties

Leerproblemen

Concentratieproblemen