+31 654927155 info@jonibalans.nl

Pesten is een verdrietig probleem, dat grote gevolgen kent, niet alleen voor het slachtoffer, ook voor de kinderen, gezinnen en professionals daar omheen. Dat weet het team van stichting Omgaan met Pesten als geen ander. Ook de aankomende week tegen pesten zet JoniBalans zich samen met stichting Omgaan met Pesten weer in om scholen en andere organisaties te voorzien van een lespakket dat zij in combinatie met de videoclip #proudtobeme kunnen inzetten om te werken aan bewustwording en het voorkomen en aanpakken van pesten.

De missie van Joyce Rising

Dit project is ontstaan vanuit het initiatief van Joyce Rising. Zij benaderde stichting Omgaan met Pesten voor een samenwerkingsproject. Joyce is singer, songwriter, producer, vocal coach en heeft een prachtig lied geschreven #proudtobeme, vanuit haar eigen ervaringen met pesten. Zij wil de boodschap van dit lied graag zo breed mogelijk verspreiden en wij helpen haar daarbij.

Vele mensen zijn gepest en deze boodschap “Proud to be me” wil ik ook aan hen overbrengen

‘Proud to be me’ richt zich op kinderen, jongeren en volwassenen die gepest zijn. Zij mogen stralen in de videoclip die we gaan opnemen. Joyce heeft mooie dingen meegemaakt, maar ook diepe dalen gekend. “Proud to be me” is een heel persoonlijk lied. Ze wilde trots op zichzelf zijn, ondanks het pesten en wat er allemaal is gebeurd in het verleden. Joyce dacht toen: “Vele mensen zijn gepest en deze boodschap “Proud to be me” wil ik ook aan hen overbrengen. Door in de videoclip mensen te laten zien die ook zijn gepest, geven we aan kinderen en volwassenen de boodschap mee dat iedereen er mag zijn en dat het helemaal oké is om jezelf te laten zien.” Dit vinden wij een prachtige boodschap die ook helemaal aansluit bij onze missie om pesten te voorkomen en aan te pakken en kinderen en jongeren te helpen naar meer weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Week tegen pesten

De campagne valt samen met de week tegen pesten (17 t/m 21 september) die wordt georganiseerd door de overheid. Met de campagne haakt de stichting aan bij het landelijk thema van stichting School & Veiligheid ‘Laat je zien’.

In de praktijk merkt Brenda Vinck van kindercoaching praktijk JoniBalans samen met haar collega trainers Omgaan met Pesten dat het belangrijk is dat kinderen zich gezien en gehoord voelen. Door de groepsdruk, hoge verwachtingen, sociale media merken we dat het zelfbeeld van kinderen steeds vaker wordt aangetast. Ze zijn bang om zichzelf te laten zien en gaan zich aanpassen aan de wensen van anderen.

Iedereen is goed zoals hij is en je mag trots zijn op wie je bent, wat je kan en wat je doet 

Met deze campagne willen we duidelijk maken dat iedereen goed is zoals hij is en dat je trots mag zijn op wie je bent, wat je kan en wat je doet. Samen we aan de slag met het creëren van een veilige omgeving waarin respect en acceptatie de boventoon voeren. Door middel van het lespakket willen wij scholen inspireren om samen met de kinderen aan de slag te gaan en samen te werken aan een veilige omgeving waar iedereen trots is op zichzelf en waar iedereen zichzelf kan laten zien!

In de week tegen pesten van 17 t/m 21 september biedt JoniBalans de volgende activiteiten aan:

Afnemen lespakket via de website van stichting Omgaan met Pesten
Workshops in de klas o.a. ‘proud to be me’, ‘samen sterk tegen pesten’, ‘feel fine online’
Informatieavonden en workshops voor ouders
Workshops voor professionals