+31 654927155 info@jonibalans.nl

WEERBAAR – STERK  IN BALANS.

JoniBalans is expert op het gebied van omgaan met pesten, assertiviteit en weerbaarheid. JoniBalans is aangesloten bij de Stichting Omgaan met Pesten en werkt met de Sta Sterk Methodiek van de stichting. Naast de sociale weerbaarheids Sta Sterk training, is het ook mogelijk een training Stevige Stap voor aanstaande brugklassers te volgen. Voor kinderen en jongeren met faalangst kan de Faalangst de Baas training of een training Ik Leer Leren gegeven worden.
Daarnaast geeft JoniBalans cursussen gedachtekracht en informatie en advies aan ouders en professionals door het geven van workshops en themabijeenkomsten. 

Een training of cursus op maat

 

Om zo snel mogelijk te kunnen starten, werk ik vooral één op één. Zo kan ik voldoende aandacht en tijd geven aan het kind of de jongere. Een training in tweetallen is ook mogelijk.
Ik werk op maat, wat wil zeggen dat ik kijk naar de hulpvraag of de leerwens en daar de training op aanpas. Soms kan het dus voorkomen dat er stukjes van de ene training in de andere training wordt gebruikt. Op die manier werk ik samen met het kind of de jongere naar het beste eindresultaat afgestemd op wat hij of zij nodig heeft.

 

Sta Sterk training

Voor kinderen en jongeren die meer zelfvertrouwen willen om op een assertieve manier voor zichzelf op te komen en zelf lastige situaties willen oplossen.

Met een STEVIGE STAP naar de brugklas

Voor kinderen van groep 8 die de overstap maken naar het voortgezet onderwijs en hier tegenop zien. Kinderen die meer zelfvertrouwen willen en een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het zetten van deze stap.

Sta Sterk op School

Sta Sterk op School is geschikt voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 van het (speciaal) basis onderwijs en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.

Met een groep van maximaal 8 leerlingen uit een klas, bestaande uit buitenstaanders en slachtoffers van pesten gaan we aan de slag. 

 

Faalangst de baas

Voor kinderen en jongeren die vaak twijfelen over het eigen kunnen en bang zijn om vaak fouten te maken.

Aan het einde van de training weet het kind hoe het met faalangst kan omgaan op een manier die bij hem of haar past.

Ik Leer Leren

De Ik Leer Leren training is voor kinderen en jongeren die efficient en effectief willen leren.
Ook voor kinderen met bijvoorbeeld concentratieproblemen, faalangst, leerachterstand en motivatieproblemen.

Trainingen en cursussen

Bouwen aan zelfvertrouwen en weerbaarheid voor kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren die minder zelfvertrouwen hebben zijn vaak minder weerbaar, hebben sneller last van faalangst, vinden het  moeilijk lastige situaties zelf op te lossen.  Door het volgen van een Sta Sterk training of een training faalangst de baas werken we onder we onder andere aan zelfvertrouwen, weerbaarheid en opkomen voor jezelf. 

Lees meer over de Sta Sterk training

Lees meer over de Faalangst de Baas training

Met een stevige stap naar de brugklas

De Stevige Stap training is specifiek bedoeld voor kinderen van groep 8 (11-13 jaar) die de overstap naar het voortgezet onderwijs gaan maken en hier tegenop zien, onvoldoende sociaal vaardig zijn of weinig zelfvertrouwen hebben en een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het zetten van deze stap.

Lees meer over de stevige stap training

Ik leer leren

Loopt je kind vast in de schooltaken of wil je kind slimmer leren? Dan is de Ik Leer Leren training er voor hem of haar. De training geeft handvatten voor makkelijker en efficiënter leren en is geschikt voor kinderen en jongeren vanaf groep 8.

Lees meer over ik leer leren

Ouders en Professionals

Tijdens een workshop of themabijeenkomst vergroten we met elkaar het zelfinzicht. Hoe handel ik zelf? Hoe communiceer ik? Welke rollen vervul ik soms? Welk voorbeeld geef ik aan anderen? Tijdens de bijeenkomst verdiepen we ons in het onderwerp en geef ik praktische tips.

Lees meer over workshops en themabijeenkomsten

close
Vraag het gratis e-book aan en bouw aan het zelfvertrouwen van je kind
Met het aanvragen van het gratis e-book abonneer je je automatisch op onze nieuwsbrief. Je kunt je op ieder moment uitschrijven.